Diouf i Rudnevs za pobjedu Hannovera nad Borussijom
FOTO: EPA

Bundesliga

Diouf i Rudnevs za pobjedu Hannovera nad Borussijom

Midhat Šljivak

Fudbaleri Hannovera savladali su večeras na svom terenu ekipu Borussije iz Moenchengladbacha u 19. kolu Bundeslige rezultatom 3:1...

Odigrao je Hannover bolje prvo poluvrijeme u ovom susretu. Imali su nekoliko dobrih pokušaja u prvih 45 minuta, ali je izostala završnica pa se na odmor otišlo s nepopularnih 0:0.

Ipak, u nastavku je Hannover uspio stići do tri boda u ovom susretu. Do vodstva su stigli u 57. minuti kada je sjajan centaršut Husztija u pogodak za 1:0 pretvorio Artjoms Rudnevs.

Imala je i Borussija svoje prilike. Raffael je imao izglednu priliku za gol, ali mu je golman domaćih Zieler odbranio udarac.

Hannover je prednost udvostručio u 82. minuti. Mame Diouf je pogodio za prednost od 2:0, ali se Borussija vratila u igru već u narednom napadu, kada je Paniel Mlapa pogodio za smanjenje vodstva na 2:1.

Međutim, do kraja je Hannover uspio da još jednim pogotkom riješi meč. Konačnih 3:1 svojim drugim golom postavio je Diouf.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:


NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.