Diplomatski komentar Mourinha na skandal sa sudijom

Sudija iz Manchestera sudi derbi na Anfieldu

Diplomatski komentar Mourinha na skandal sa sudijom

Endin Čaušević

Fudbaleri Manchester Uniteda sutra igraju veliki derbi protiv Liverpoola u okviru osmog kola engleskog Premiershipa.

Velika polemika vodi se u engleskim medijima jer je FA odlučio da glavni sudija ovog meča bude Anthony Taylor. Iako je Taylor jedan od najboljih engleskih sudija problem je što je on rođen u Manchesteru, tačnije živi stotinjak metara od Old Trafforda.

Iz Liverpoola su se odmah oglasnili nakon toga, te su iskazali svoje veliko nezadovoljstvo zbog ovog poteza FA. Na zvaničnoj press konferenciji o ovom "problemu" govorio je i Jose Mourinho.

"Misllim da je Taylor jako dobar sudija, ali ovim potezom na njega je stavljen veliki pritisak. Bit će mu jako teško na Anfieldu i mislim da im ovo nije trebalo. Imam svoje mišljenje o tome, ali ne bih previše pričao. Mnogo puta sam kažnjen jer sam spominjao sudije, tako da ovaj put ne želim puno da pametujem", rekao je Mourinho.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi