Direktor Dortmunda: Sa Aubameyangom imamo jedan problem

Napadač često kasni na treninge

Direktor Dortmunda: Sa Aubameyangom imamo jedan problem

Gabonski napadač Pierre-Emerick Aubameyang predstavlja problem Dortmund u jednom segmentu, prenio je sportski direktor ovog kluba Michael Zorc. 

Aubameyang (28) je najbolji fudbaler Dortmunda već nekoliko sezona, ali već mu se nekoliko puta desilo da je bio suspendovan zbog ljenosti.

Ovaj sjajni fudbaler očito nema discipline u svakodnevnom životu, pa često zakasni na trening, a upravo je to problem zbog kojeg se u Dortmundu hvataju za glavu.

"Auba je poseban igrač...On ima ekstravagantan i šaren karakter. To donosi gradu kao što je Dortmund mnogo pozitivnih stvari. Mi imamo samo jedan problem s njim - to je tačnost. Moramo biti veoma jasni što se toga tiče. To se počelo dešavati prošle godine kada je on često dolazio veoma kasno. Njegov prijatelj Ousamna Dembele je često bio s njim. Onda, kao klub, imate problem kako se nositi s tim. Ne vjerujem da se možemo potpuno riješiti toga, ali možemo to držati pod kontrolom", rekao je Zorc.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Podsjetimo da je Aubameyang i ove sezone najbolji fudbaler Dortmunda jer je postigaoi čak 21 gol na 23 nastupa za klub. 

Zaprati Borussia Dortmund, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Borussia Dortmund Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi