Direktor Shanghaija objasnio zašto je Oscar došao

Zbog više razloga

Direktor Shanghaija objasnio zašto je Oscar došao

Edmir Škorić
Teme:

Brazilski veznjak Oscar odlučio je napustiti Chelsea, pa je za veliku sumu novca prešao u kineski Shanghai.

Oscarov potez je za mnoge "izdajnički", otišao je u Kinu zbog novca, mada direktor Shanghaija SIPG-a Sui Guoyang tvrdi drugačije.

"Oscar je pao u nemilost Contea jer nema mjesta u formaciji 3-4-3 i to je odigralo ključnu ulogu. Mlad je, ne želi da sjedi na klupi. Osim toga, želi da se vrati u reprezntaciju Brazila. Neki njegovi saigrači igraju u Kini i pozvani su u reprezentaciju. Dakle, to je jedan od razloga što je otišao u Kinu. I naravno, Andre Villas-Boas je trener Shanghaija i također je razlog što se Oscar odlučio na ovaj potez", rekao je Guoyang.

Guoyang je također objasnio kako je kompletan transfer iznosio 60 miliona eura, a ne funti i kako je posao završen u Parizu.

Usput je rekao da je logično da se pošalje bogata ponuda, jer u protivnom igrač ne bi pristao doći u Kinu. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi