Disciplinska komisija suspendovala Gracića i Varešanovića

SportSport.ba saznaje

Disciplinska komisija suspendovala Gracića i Varešanovića

A. Beganović

Disciplinska komisija Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine izrekla je kazne šefu stručnog štaba Olimpica, Mirzi Varešanoviću i prvom čovjeku najmlađeg sarajevskog premijerligaša Nijazu Graciću.

Nijaz Gracić suspendovan je na 30 dana, odnosno do okončanja postupka, koji je pokrenut protiv njega i to nakon što je Izvršni odbor Fudbalskog saveza BiH protiv njega podnio disciplinsku prijavu, zbog kako su nam objasnili članovi Disciplinske komisije, neprimjerenih izjava u medijima.

Mirza Varešanović je suspendovan jednu utakmicu, te je novčano kažnjen, zbog kako se navodi, neodgovornog ponašanja, verbalnog vrijeđanja i omalovažavanja sudija nakon utakmice Sloboda - Olimpic.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.