Divca i Petrovića nije posvađala zastava, već nešto drugo

Priča o zastavi samo za novine?

Divca i Petrovića nije posvađala zastava, već nešto drugo

  Da je bilo sreće legendarni hrvatski košarkaš Dražen Petrović jučer bi proslavio svoj 52. rođendan. 

Petrović je otišao prerano. Poginuo je u godinama kada je mogao još mnogo učiniti u košarkaškom svijetu, a nakon smrti o njegovom životu je dosta toga napisano i ispričano u brojnim medijima. Posebno o sukobu sa Divcem. 

Mnogi tvrde da je sukob nastao ustvari kada je Divac istrgao hrvatsku zastavu iz ruku navijača na Svjetskom prvenstvu ponavljajući da joj 'tamo nije mjesto jer je zlato osvojila Jugoslavija', ali Draženov prijatelj iz djetinstva Fabijan Žurić ima drugačiju verziju priče. 

"O Draženu ne volim da govorim u medijima, puno toga je napisano i što nije tačno, a evo Dubravko i ja ćemo vam sad reći pravu istinu o Draženu. Nas dvojica smo biološka braća, a Dražen je bio naš treći brat, Denis Erceg četvrti i Stojko Vranković peti brat. I nema više! Svi koji svojataju Dražena lažu, tako je laž i onaj film Vlada Divca ‘Jednom braća’,  jer samo smo mi bili Draženovi istinski prijatelji i da snimamo film nazvali bi ga ‘Uvik braća’", kazao je Fabijan za Slobodnu Dalmaciju. 

Priča o hrvatskoj zastavi u Argentini je, navodno, bila za novine. 

"To je priča za novine, a sad ću vam ispričati pravu istinu: na utakmici je došlo do naguravanja, Dražen je pao na parket, a Divac ga je nagazio patikom. Potom ga je Dražen junački opsovao i od tada se prekinulo njihovo ‘veliko’ prijateljstvo. Dakle, niti je to bilo veliko prijateljstvo, niti je zastava bila problem, to nas boli jer se Divac stalno spominje kao veliki Draženov prijatelj, a to nije istina", jasan je bio Fabijan.

Petrović i Divac su jednostavno preko noći prekinuli svaki kontakt. Kada je Petrović poginuo u saobraćajnoj nesreći 7. juna 1993 godine na autocesti u Njemačkoj, s njim je u grob otišla i prava istina.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi