Dječak koji se narugao Gerrardu postao profesionalac i oduševio bivšeg igrača Tottenhama

Zabio dva gola za svoj klub

Dječak koji se narugao Gerrardu postao profesionalac i oduševio bivšeg igrača Tottenhama

E. Čaušević

Steven Gerrard je prije 15 godina doživio pravu neugodnost u tunelu Stamford Bridgea pred derbi Chelseaja i Liverpoola.

Naime, igrači oba kluba spremali su se za izlazak na teren, a kamere su to uživo prenosile. Tada je Gerrad pozdravljao djecu koja su s njima trebala izaći na teren, a jedan od dječaka je odlučio da se naruga legendarnom kapitenu Liverpoola.

Gerrard je pružio ruku ovom dječaku, no on nije htio da se rukuje, te se narugao. Zbog toga je postao prava senzacija u Engleskoj, a i dan danas ovaj video se "vrti" na društvrenim mrežama.

Ime tog dječaka je Jake Nickless, te je on nedavno proslavio svoj 20. rođendan. I sam je odlučio da se bavi fudbalom i ovih dana je ponovo u centru pažnje. Nickless je uspio da dođe do prvog profesionalnog ugovora jer je potpisao za Billericay Town iz Essexa koji se takmiči u nižim rangovima, a s klupe ga predvodi nekadašnji igrač Tottenhama, Jamie O'Hara.

U jednoj od utakmica za svoj tim Nickless je uspio da zabije dva gola i zadivi svog trenera.

"Ovaj mladić je zabio dva gola jučer za moj tim i ustvari je veoma pristojan fudbaler iako se i ja čak sjećam onoga što je uradio Gerrardu", rekao je O'Hara.

Njegov cilj oduvijek je bio da postane profesionalac i dođe do Premiershipa, te od svojih snova ne odustaje. Iako ga svi poznaju po tome što se narugao Gerrardu on je odlučan da se dokaže i na fudbalskom terenu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi