Sjećate li se dječaka koji se narugao Gerrardu? Danas je i on fudbaler!

Jake Nickless je imao samo pet godina kada je postao popularan

Sjećate li se dječaka koji se narugao Gerrardu? Danas je i on fudbaler!

M. Šljivak

Utakmicu iz februara 2006. godine između Chelseaja i Liverpoola na Stamford Bridgeu obilježila je jedna zanimljiva scena u tunelu.

Dječak koji je sa igračima izlazio na teren u tunelu je odlučio da se našali sa tadašnjim kapitenom Redsa Stevenom Gerrardom, a ovaj snimak je potom postao nevjerovatno popularan.

Jake Nickless, tada je imao samo pet godina, ali je uspio nasamariti Gerrarda. Pružio mu je ruku da se pozdravi, a kada mu je kapiten Liverpoola uzvratio on je povukao ruku i narugao mu se.

Jake je tada postao nevjerovatno popularan. Svi su pričali o njegovom potezu i postao je jedan od miljenika navijača Chelseaja.

Gotovo 15 godina kasnije i Jake je fudbaler. Član je niželigaša Billericay Towna, a za Sky Sports se prisjetio detalja koji ga je proslavio.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Svake godine se taj video vrti. Ne sjećam se previše toga, znam samo da me je otac prije utakmice to nagovorio. Vidio sam Gerrarda u tunelu i bio je to samo instikt", rekao je Jake.

Danas Jake ima 20 godina. Igra niželigaški fudbal, pokušava da napravi što bolju karijeru, a vidjet ćemo hoće li uspjeti da napravi nešto.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi