Dnevno  sakupi 2.000 kokosa za osam eura, a onda su za to saznali Dani Alves i Casemiro

Brazilski reprezentativci učinili veliku stvar

Dnevno sakupi 2.000 kokosa za osam eura, a onda su za to saznali Dani Alves i Casemiro

A. Čaušević

Prije dva mjeseca po prvi put u klupskoj historiji ekipa Petrolina je nastupila na takmičenju pod nazviom Copa de Sao Paulo. Iako je izgubila sve utakmice, ostavila je trag. 

Na tom takmičenju prisustvuju skauti najboljih brazilskih i svjetskih klubova te je idealna prilika za malde Brazilce da pokažu svoje znanje, posebice za one koji sanjaju da jednog dana postanu slavni i spase svoje porodice od siromaštva.

Na turniru je za ekipu Petroline nastupio Gelisson koji zajedno sa svojim ocem skuplja kokose. Za jedan dan mladi fudbaler mora sakupiti i pripremiti više od 2.000 komada. Za to bude plaćen sa 40 rijala, odnosno osam eura.

Istovremeno svakog dana odlazi na treninge na stadionu Petroline koji je udaljen 12 kilometara od njegovog doma. Nije putoovao autom ili busem kako bi uštedio novac. Na treninge stiže trčeći i to na temperaturi od 30 stepeni.

Kada su čuli za ovu priču odmah su reagovali Casemiro i Dani Alves, proslavljeni brazilski reprezentativci koji su godinama među najboljim na svijetu.

"Možeš hodati 12, 15 ili 20 kilometara, ali trebaš ići za svojim snom", poručio je Casemiro Gelissonu u kratkom videu. Poslao mu je potpisani dres i prigodne poklone.

Dani Alves je također reagovao emotivno kad je čuo za životnu priču mladog Gelissona. Spremio je dres i prigodne poklone svom sunarodnjaku baš kao i veznjak Real Madrida. 

Mnogi mladi Brazilci spas od siromaštva vide u fudbalu. Nekim to uspije, a nekim ne. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi