Bez svađe i otimanja: Gospodski potez Casemira, ali i igrača Unionstasa protiv Real Madrida

Dogovorili se ko ima prednost kod mijenjanja dresova

Bez svađe i otimanja: Gospodski potez Casemira, ali i igrača Unionstasa protiv Real Madrida

E. Čaušević

Fudbaleri španskog trećeligaša Unionstasa de Salamance vratili su se danas u realnost nakon što su sinoć imali priliku da igraju protiv velikog Real Madrida.

Unionstas je jutros odradio trening pred okršaj protiv Alavesa B nakon što su sinoć poraženi od Real Madrida (1:3). Ovaj trećeligaš tako se u šesnaestini finala oprostio od Kupa Kralja, ali igrači ovog kluba će sigurno do kraja života pamtiti ovu utakmicu.

Za mnoge igrače ovog kluba je sigurno okršaj protiv Real Madrida nešto najbolje što su doživjeli u dosadašnjoj karijeri. Da u ovom klubu vlada odlična atmosfera igrači su pokazali u meču protiv Real Madrida.

Naime, oni su se fino dogovorili da neće biti svađe oko toga ko će s kojim igračem Reala mijenjati dres. Umjesto toga odlučili su da svaki igrač bude maksimalno ispoštovan.

Odlučeno je da će prednost imati fudbaleri koji su najduže ekipi, te su oni prvi birali dresove. Kapiten ovog tima Piojo i Ayoze Placeres izabrali su Benzemu, dok su David Fallego i Juan Gongora dobili dresove od Isca. Amouzou Matthieu je birao Lucasa Vazqueza, a Jose Angel je uzeo dres od Nacha Fernandeza.

Ostali igrači su se dogovorili oko ostalih dresova, a najviše sreće imao je Carlos de la Nava koji je bio u šoku kada mu je prišao Casemiro nakon meča i tražio da mijenjaju dresove. Brazilac je čak napisao i poruku za igrača Unionstasa na dresu što je zaista sjajan potez.

"Casemiro mi je tražio dres, to je zaista nevjerovatno. Sjajan je momak. Još je napisao na dresu posvetu", poručo je De la Nava nakon utakmice.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

m1987
Casemiro nevjerovatan kako na terenu tako i izvan njega!!!
2 1
blabla96
veliki gospodin i igrac Casemiro
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi