Do sada neobjavljeni video haosa u Olovu: Navijači uzvikivali 'Ostavi pištolj'

Policijac napadnut, pa spašavao živu glavu

Do sada neobjavljeni video haosa u Olovu: Navijači uzvikivali 'Ostavi pištolj'

S. Mlaćo

Jučerašnja vijest dana u našoj zemlji svakako je bila tuča između navijača Željezničara i Sarajeva koja se desila u Olovu.

Plavi su krenuli bodriti svoj klub u Bijeljinu, a bordo fanovi u Banoviće gdje je njihov meč igrao protiv Tuzle City.

Okršaj se desio na autobuskoj stanici u Olovu, a zatim je haos nastavljen na ulicama grada. Ubrzo je stigla i policija te smirila i jedne i druge.

Danas se pojavio i video snimak na kojem se vidi da je u Olovu spriječena prava tragedija. Naime, grupa navijača jednog od klubova, napala je policijaca koji je zatim izvadio vatreno oružje kako bi smirio cjelokupnu situaciju.

Na kraju ipak nije koristio zahvaljući prisebnošću par navijača.

"Ostavi pištolj", čuje se na snimku.

Oglasio se i MUP ZDK

Obračun su zaustavili pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona. Povodom nereda MUP ZDK-a se oglasio zvaničnim saopštenjem.

"U 15:10 sati u ulici Sarajevska, na platou autobuske stanice i u naselju Jasen, došlo je do masovne tuče između navijača FK Željezničar i FK Sarajevo u kojoj je učestvovalo više od 200 osoba", navodi se na početku policijskog izvještaja.

Tom prilikom od strane NN osoba je oštećeno vjetrobransko staklo na vozilu "Suzuki" u vlasništvu MUP-a ZDK.

Oštećeni su i automobili Passat, Fiat, Golf, Ford, Opel, kao i autobus marke Man u vlasništvu Centrotransa.

U policijskom zapisniku navodi se da su na benzinskoj pumpi "Inter Ina" oštećena rolo vrata na ormaru za ulje i krovni lim.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

U 16:20 sati o navedenom je upoznata dežurna tužiteljica. Uviđaj su izvršili istražitelji u vremenu od 17:00 do 19:00 sati, koji nastavljaju na rasvjetljavanju slučaja.

Po dojavi informacije da se odvijaju veliki neredi angažovane su dodatne policijske snage i to pripadnici Specijalne policije MUP-a TK i ZDK te policijski službenici PS Vareš koji su preduzeli sve zakonom predviđene mjere i radnje radi uspostavljanja javnog reda i mira", navodi se u saopštenju.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

AmaRam4
ukucajte na youtube Bjezanija Hordi 50vs 100 isto novi snimak maloprije izasao, tek iz buseva kad su Manijaci izasli
0 11
Mu'min Juventino FKS
Tako je vadi pistolj! Ubi djubre neko koje je dovoljno glupo da te napadne!!!
0 7

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti