Dobar nastup Nurkića protiv Cedevite

Dobra partija bh. centra

Dobar nastup Nurkića protiv Cedevite

Midhat Šljivak

Košarkaši Zadra savladali su večeras na svom parketu ekipu Cedevite rezultatom 79:74, te su poveli sa 1:0 u polufinalnoj seriji prvenstva Hrvatske, a ponovo je dobru partiju pružio Jusuf Nurkić.

Cedevita je igrala nešto bolje u prvoj četvrtini. Dobili su ovaj dio igre 21:16, te su izgledali jako dobro na parketu u tim trenucima. Uspio je Zadar malo smanjiti prednost u drugoj dionici. Na poluvremenu je Cedevita imala dva poena prednosti 35:33.

Početkom treće dionice Cedevita je imala ponovo plus pet zahvaljujući Predragu Šuputu, ali se potom probudio i Zadar. Delaš je trpao koš Cedevite, pa je domaći tim u završnih 10 minuta ušao sa 11 poena prednsoti 60:49.

Uspjela je Cedevita u nekoliko navrata u posljednjoj dionici zaprijetiti Zadru, ali je na kraju domaći tim stigao do zaslužene pobjede u ovom susretu.

Jusuf Nurkić je na parketu kod Zadra proveo svega sedam minuta, ali je pružio dosta dobru pariju sa šest poena i šest skokova. Delaš je kod Zadra ubacio najviše 20, a kod Cedevite je Marko Tomas ubacio 19 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.