Dobar nastup Stipanovića u pobjedi Trabzonspora

TBL liga

Dobar nastup Stipanovića u pobjedi Trabzonspora

Midhat Šljivak

Košarkaši Trabzonspora savladali su na svom parketu u 16. kolu TBL lige ekipu Kolejlilera rezultatom 78:65, a bh. centar Andrija Stipanović je pružio jako dobru partiju.

Gosti su odigrali dosta dobro prvo poluvrijeme. Nakon prve četvrtine su imali prednost od pet poena 22:17, da bi na odmor otišli s osam poena razlike 42:34. 

Ipak, u nastavku susreta kao da je na parket izašao neki drugi tim Trabzonspora. Uspjeli su preokrenuti rezultat u trećoj četvrtini (24:13), pa su u posljednju dionicu domaći košarkaši ušli s plus tri 58:55.

Odigrao je Trabzon bolje i posljednju četvrtinu ove utakmice. Ovaj dio igre su dobili 20:10 za konačnih plus 13...

Andrija Stipanović je u pobjedničkom timu ubacio sedam poena, te je uhvatio pet skokova. Ryan Cooley je ubacio 17 poena, Mutaf je dodao 16, a Jerome Randle 15 poena. Kod  gostiju Kristaps Valters je ubacio 16 poena, a Clay Tucker 15 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.