Dobio otkaz u Darmstadtu jer je pomagao ekstremistima?
Foto: EPA

Ben-Hatira ostao bez kluba

Dobio otkaz u Darmstadtu jer je pomagao ekstremistima?

Tunižanin Anis Ben-Hatira ostao je bez ugovora u Darmstadtu nakon 158 dana u klubu. 

Njemački tim je raskinuo ugovor sa Ben-Hatirom zbog njegove pripadnosti humanitarnoj organizaciji "Ansaar International e.V.", koja je od strane sigurnostnih agencija okarakterisana kao radikalna salafistička organizacija. 

Pritisak na klub da se odrekne Tunižanina su u proteklom periodu vršili navijači, političari te sponzori Darmstadta.

"Nakon što smo analizirali ukupnu situaciju, došlo se do zaključna kako daljnji nastavak nema smisla ni za nas ni za igrača. Klub je ocijenio angažman Ben-Hatire u navedenoj organizaciji pogrešnim", izjavio je predsjednik kluba Rudiger Fritsch. 

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Ben-Hatira je nakon otkaza stao u odbranu organizacije čiji je član, poručivši kako nema ni traga ni glasa radikalnim aktivnostima. Do sada je Ben-Hatira realizirao niz humanitarnih projekata poput izgradnje bunara za pitku vodu u Gani. 

Inače, Ben Hatira je prošao omladinske selekcije reprezentacije Njemačke i prije nego što je došao u Darmstadt igrao je za Eintracht, Herthu, HSV...

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi