Doborac i društvo očitali lekciju Skautima

Poraz Izviđača od 24 gola razlike

Doborac i društvo očitali lekciju Skautima

Adnan Beganović

U prvom susretu 3. kola Kupa EHF njemački Magdeburg je ubjedljivo savladao momčad Izviđača (48:24), pa je na taj način i prije revanš susreta obezbijedio plasman u narednu fazu ovog evropskog takmičenja.

Rukometaši Magdeburga opravdali su ulogu favorita i bez većih problema upisali su ubjedljivu pobjedu u duelu sa Skautima.

Već nakon prvih 30 minuta (24:12) pitanje pobjednika je odlučeno, a u drugom dijelu su domaći rukometaši uspjeli udvostručiti prednost iz prvog poluvremena.

Kod Magdeburga je sjajnu partiju pružio naš reprezentativac Damir Doborac, koji je sa 8 postignutih golova bio drugi strijelac susreta. Gol više od Doborca postigao je Rojewski, dok su kod Izviđača najefikasniji bili Matić sa 6, te Malinović sa 4 gola.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.