Dobra partija Mitrovića, Siena slavila, Roma izgubila

Lega Basket

Dobra partija Mitrovića, Siena slavila, Roma izgubila

Edmir Škorić

U  nedjelju je odigrano još nekoliko mečeva 14. kola italijanske košarkaške lige. Do novih pobjeda stigli su Avellino, Siena, Venezia...

Siena je protiv Varesea kod kuće slavila sa 87:79 i tako upisala jubilarnu 10. pobjedu, te se izjednačila s vodećim Cantuom sa omjerom 10-4. 

Venezia je u Rimu savladala domaću momčad Virtus Rome sa 92:87. Smith je "razbio" Romu sa 32 poena, dok je kod Rome Hosley bio najraspucaniji sa 20 poena, a toliko je ubacio i Taylor..  

Avellino je bio bolji od Montegranara (103:92). Richardson je predvodio domaće sa 20 poena,dok je Cavaliero ubacio 18, a Ivanov 16. Na drugoj strani Cinciarini je ubacio 25 Skeen je ubacio 18, Mayo 17, a naš reprezentativac Nemanja Mitrović 15 poena.

Uzbudljivo je bilo u duelu Cremone i Caserte, ali je domaća ekipa na kraju ipak došla do pobjede 69:64. Bila je to tek treća prvenstvena pobjeda Cremone. Domaću momčad su do pobjede vodili Rich i Jackson sa po 14 poena, dok je Špralja ubacio 12, a Woodside 11. Brooks je bio najraspoloženiji u sastavu gostiju sa 23 poena, dok je Robers ubacio 13

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti