Dobra partija Vrabca u pobjedi Tenerifa

Prijateljska utakmica

Dobra partija Vrabca u pobjedi Tenerifa

D. Rakanović

Košarkaši Tenerifa, koje sa klupe vodi bh. stručnjak Nenad Marković, savladali su večeras na domaćem parketu Zaragozu sa 81:69 u pripremnoj utakmici.

Zaragoza je daleko bolje otvorila utakmicu i već nakon prvih deset minuta igre imali su dvocifrenu prednost (27:17). Ipak, Tenerife igra daleko bolje u drugom periodu i preokreću rezultat na poluvremenu (42:38). 

U trećem periodu izabranici Nenada Markovića uspijevaju povećati prednost  za jedan poen (65:60). 

U posljednjem periodu Tenerife sjajnom igrom u odbrani i laganim poenima na drugoj strani dolaze do na kraju ubjedljive pobjede. 

Tenerife je predvodio Mike Tobey sa 21 poenom, a Tim Abromaitis je ubacio 10 poena. 

Bh. reprezentativac Adin Vrabac na terenu je proveo 25 minuta i postigao devet poena, uz pet skokova, tri ukradene lopte i jednu asistenciju. 

U Zaragozi se istakao Bellas sa 13 poena, dok je Michalak ubacio 11, a De Jong i Varnado su dodali po deset poena. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi