Dobre partije Halilovića i Muse, Šibeniku pobjeda

Šibenik ubjedljiv protiv Cedevite

Dobre partije Halilovića i Muse, Šibeniku pobjeda

E. Čaušević

Košarkaši Šibenika večeras su na domaćem parketu savladali Cedevitu u okviru 13. kola hrvatske A1 lige.

Šibenik je dosta uvjerljivo slavio protiv Cedevite koja je bila favorit u ovom meču. Domaći košarkaši odigrali su sjajan meč, te su na kraju slavili sa 95:81. Šibenik je od samog starta utakmice imao prednost koju nije ispuštao do kraja.

Domaći su prvu četvrtinu slavili sa 21:15, dok se na odmor otišlo pri rezultatu 45:30 za Šibenik. U drugom dijelu Cedevita se pokušala vratiti u meč, ali nisu uspjeli ozbiljnije da se približe domaćoj ekipi koja je na kraju slavila sa 95:81.

Bh. košarkaš u redovima Šibenika, Miralem Halilović, na parketu je proveo nešto više od 21 minute, te je ubacio 12 poena uz dva skoka i jednu asistenciju. S druge strane Džanan Musa je odigrao skoro 30 minuta, te je također upisao 12 poena i dodao je pet skokova i jednu asistenciju.

A1 liga Hrvatske, 13. kolo:

Šibenik - Cedevita 95:81

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti