Dobre partije Nurkića i Wrighta

Eurocup, 4. kolo

Dobre partije Nurkića i Wrighta

Večeras su na rasporedu bile utakmice 4. kola takmičenja po grupama u Eurocupu. Bh. igrači su odigrali vrlo dobre utakmice. 

Cedevita je u Istanbulu bila bolja od Bešiktaša sa 58:55, a jedan od najboljih u redovima zagrebačkog kluba bio je bh. reprezentativac Jusuf Nurkić sa osam poena i tri skoka. Nijedan igrač Cedevite nije imao dvocifren učinak. 

Vrlo dobru partiju pružio je i Zack Wright, ali je njegov Bamberg poražen na domaćem parketu od Kolejlilera sa 84:94. Zack je ubilježio 10 poena, 5 skokova i 2 asistencije. 

Khimky je u Moskvi slavio ubjedljivu pobjedu protiv Nymburka 106:85, a u redovima češkog tima odličan je bio Rašid Mahalbašić sa 12 poena i 6 asistencija. 

Crvena zvezda je na krilima odličnog Raška Katića (19 poena, 5 skokova) slavila u gostima kod Panioniosa sa 78:66, a pobjedu je slavio i drugi predstavnik Srbije Radnički. Kragujevčani su u svojoj dvorani slavili protiv Strasbourga sa 92:82. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.