Dobre vijesti iz Udruženja fudbalskih sudija i instruktora Kantona Sarajevo

Dobre vijesti iz Udruženja fudbalskih sudija i instruktora Kantona Sarajevo

O. Lekić

Početak drugog dijela fudbalske sezone donio je mnogo posla ali i lijepih vijesti u Udruženju fudbalskih sudija i intruktora Kantona Sarajevo.

Naime, postignut je dogovor sa Fudbalskim savezom Kantona Sarajevo vezan za ocjenjivanje sudija na utakmicama Kantonalne lige. Tako će na radost svih ljubitelja najvažnije sporedne stvari na svijetu sudije na utakmicama Kantonalne lige po prvi put ocjenjivati i educirati bivše sudije, a danas instruktori suđenja.

Tim povodom 19. marta. 2022. godine potpredsjednik UO i internacionalni instruktor Rusmir Mrković održao je predavanje tačnije uputstvo o ocjenjivanju sudaca za devet istaknutih članova Udruženja.

No, to nije sve, odnosno Upravni odbor Udruženja fudbalskih sudija i instruktora Kantona Sarajevo nabavio je novu opremu (trenerke) za sudije Kantonalne lige i majice za sudije omladinskih liga.

Svakako, potezi za svaku pohvalu, a Udruženje fudbalskih sudija i instruktora Kantona Sarajevo je još jednom pokazalo da je jedno od najboljih Udruženja ovakve vrste u našoj zemlji.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi