Dobre vijesti za Barcu: Dembele se priključio treninzima

Nakon nekoliko mjeseci pauze

Dobre vijesti za Barcu: Dembele se priključio treninzima

E. Čaušević, foto: EPA

Barcelona za dvije sedmice igra veliki derbi protiv Real Madrida, a Ernesto Valverde konačno je dobio dobre vijesti što se tiče povrijeđenih igrača.

Poznato je da će El Clasico sigurno propustiti Samuel Umtiti koji se povrijedio prije nekoliko dana na meču protiv Celte. To je veliki udarac za katalonski klub jer je francuski defanzivac igrao odlično u dosadašnjem dijelu sezone.

Ipak, nije sve tako crno za Barcelonu i Valverdea, jer se nakon nekoliko mjeseci treninzima konačno vratio i Ousmane Dembele. Francuz je ljetos stigao u Barcu kao veliko pojačanje i zamjena za Neymara, ali se povrijedio već na početku sezone i špekulisalo se da će se vratiti tek u januaru naredne godine.

Međutim, Dembele se danas pojavio na treningu katalonskog kluba i vjerovatno će biti spreman za derbi protiv Reala. Francuski igrač je odradio i dio treninga s ostatkom ekipe što su veoma dobre vijesti za Valverdea.

Top Komentari

Batistuta
Kako je nisi slomio.. To legendo
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi