Dobre vijesti za Srbiju: Ivanović će biti spreman za Mundijal

Nije teže povrijeđen

Dobre vijesti za Srbiju: Ivanović će biti spreman za Mundijal

Povreda koju je nedavno zadobio Branislav Ivanović uplašila je mnogo selektora reprezentacije Srbije Mladena Krstajića.

Bivši kapiten "Orlova" je na meču između Zenita i CSKA (0:0) zadobio povredu kuka i činilo se da će propustiti predstojeće Svjetsko prvenstvo, međutim i u veteranskim godinama Ivanović se oporavlja brže od mnogih.

Ruski mediji pišu da je Ivanović danas podvrgnut ljekarskom pregledu i da će morati invidualno da radi deset dana, prije nego što se vrati u tim. To znači da je za Ivanovića sezona završena, no dobra vijest za Srbiju je to što će biti spreman za 28. maj kada je zakazano okupljenje pred put u Rusiju.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Za razliku od Ivanovića, prvenstvo u Rusiji će definitivno zbog povrede propustiti Schalkeov defanziviac Matija Nastasić.

Orlovi će Mundijalu igrati u Grupi E u kojoj su još Brazil, Švicarska i Kostarika.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi