Dobri nastupi Stipanovića i Bajramovića

TBL liga

Dobri nastupi Stipanovića i Bajramovića

Midhat Šljivak

Košarkaši Trabzonspora poraženi su danas u 24. kolu TBL na svom parketu od ekipe Banvita rezultatom 86:85, uz jako dobru partiju Andrije Stipanovića.

Trabzon je odigrao odlično prvo poluvrijeme nakon kojeg su imali 10 poena prednosti, 43:33. Međutim, Banvit, koji je bio favorit u ovom susretu u nastavku je preokrenuo rezultat, te su došli do nove pobjede u prvenstvu. 

Andrija Stipanović je ubacio 12 poena uz šest skokova u poraženom sastavu, gdje je Kirk Penney ubacio 18 poena. Za goste je Earl Rowland ubacio 34 poena.

Bešiktaš je slavio na gostovanju kod Mersina rezultatom 87:77. Istanbulski tim je do pobjede stigao zahvaljujući sjajnoj igri u posljednjoj dionici, a u pobjedničkom timu je naš Kenan Bajramović ubacio 12 poena.  Tomislav Ružić je predvodio Bešiktaš s 20 poena, dok je isti broj poena kod domaćeg tima ubacio Ali Karadeniz.

TBL, 24. kolo:

Ušak - Turk Telekom 66:77
Mersin - Bešiktaš 77:87
Kolijer - Tofaš 88:93
Olin Edirne - Aliaga 98:79
Trabzonspor - Banvit 85:86
Pinar - Selčuk 91:88

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.