Dodik i politika za Partizan i Zvezdu

Predsjednik RS koristi fudbal za svoje ciljeve

Dodik i politika za Partizan i Zvezdu

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik pozvao je beogradske ekipe Partizana i Crvene zvezde da igraju u Banja Luci.

Naime, predsjednik manjeg bh. entiteta ponudio je beogradskim klubovima da se jednom godišnje sastanu u Bosni i Hercegovini, tačnije u Banja Luci, gdje bi igrali SuperKup. Kako tvrde srbijanski mediji, u redovima Partizana i Crvene zvezde zagrijani su za ovu ideju, a navodno je samo ostalo da se dogovore o terminu. Bez obzira na to ko bude osvajao srbijansko prvenstvo i Kup, Partizan i Zvezda trebalo bi jednom godišnje da se sastaju u Banja Luci.

Ovo nije ni prvi ni posljednji pokušaj vožda iz Laktaša da kroz sport pokuša što više približiti sport iz manjeg bh. entiteta i Srbije, u čemu svakako nema ništa loše, da se ne radi o politici.

Međutim, poznavajući Milorada Dodika i njegovu politiku, samo laici u ovom pozivu mogu vidjeti puko sportsko prijateljstvo.

Veliki manipulator, čovjek više nego sumnjivog morala, kakav je bez ikakve sumnje Milorad Dodik, na sve moguće načine pokušava negirati činjenicu da predsjedava entitetom koji se nalazi u sastavu države Bosne i Hercegovine, pa tako i u ovom duhu treba gledati poziv Partizanu i Crvenoj zvezdi za godišnje gostovanje u Banja Luci.

Ponavljamo, niko normalan ne bi trebao imati ništa protiv gostovanja prijateljskih ekipa iz susjedstva, ali samo u slučaju da se ta gostovanja ne pokušaju ispolitizirati i da na stadionu u Banja Luci, kada budu tu gostovali Partizan i Zvezda, bude svirala himna Bosne i Hercegovine i budu istaknute zastave države gdje se taj stadion na kraju krajeva i nalazi.

Poznavajući način rada predsjednika Republike Srpke, to je malo vjerovatno, da ne kažemo nemoguće i upravo iz tog razloga ovaj poziv upućen beogradskim klubovima ne treba gledati kao puki sportski gest dobre volje.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.