Dogovor s Realom postignut: Higuain novi igrač Napolija?

Italijanski mediji tvrde

Dogovor s Realom postignut: Higuain novi igrač Napolija?

Midhat Šljivak

Nakon što su prodali Edinsona Cavanija PSG-u za 64 miliona eura, Napoli je veoma brzo našao njegovu zamjenu na poziciji prvog napadača tima.

Italijanski mediji donose informaciju kako su se Napoli i Real Madrid dogovorili oko kupovine argentinskog napadača Gonzala Higuaina, a Kraljevi će od viceprvaka Italije dobiti 35 miliona eura.

Corriere dello Sport navodi kako je još preostalo da Argentinac dogovori svoje uslove sa timom iz Napulja, nakon čega će biti i službeno potpisan ugovor.

Interes za Higuaina pokazivali su Juventus i Arsenal, a tim iz Londona je u jednom trenutku bio jako blizu finaliziranja posla, no to se na kraju ipak nije desilo.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.