Savez mora sačekati utakmice za vikend: U ponedjeljak žrijeb za kvalifikacije za Prvu ligu FBiH
Travnik se želi vratiti u Prvu ligu FBiH

Nekoliko je nepoznanica

Savez mora sačekati utakmice za vikend: U ponedjeljak žrijeb za kvalifikacije za Prvu ligu FBiH

Žrijeb kvalifikacija za ulazak u Prvu ligu Federacije BiH održat će se u ponedjeljak 10.06.2024. godine u Sarajevu sa početkom u 11:00 sati.

"Prvobitno je Komisija za takmičenje NS Federacije BiH, uvažavajući kalendar takmičenja i termine utakmica kvalifikacija za ulazak u Prvu ligu Federacije BiH, planirala da žrijeb kvalifikacija održi u četvrtak 06.06.2024. godine, ali uvidom u trenutačno stanje na tablici Druge lige FBiH grupa Sjever i Druge lige FBiH grupa Jug, kao i tablicu Prve lige Federacije BiH utvrđeno je da nije moguće utvrditi modalitet žrijeba i provesti žrijeb sukladno Propozicijama takmičenja prije odigravanja zadnjeg kola predviđenim kalendarom takmičenja.

S tim u vezi, Komisija za takmičenje NS FBiH je donijela odluku da se žrijeb kvalifikacija održi nakon odigranog 30. kola Prve i Druge lige FBiH", saopšteno je iz Nogometnog saveza Federacije.

Kako je već poznato, Drugu ligu Zapad će predstavljati NK Tranvik, a Drugu ligu Centar FK Famos Hrasnica.

Na jugu je poznato da će predstavnik biti HNK Brotnjo Čitluk. Kruševo je lider, ima isti broj bodova kao Brotnjo, ali Kruševo nije ispunilo uvjete za viši rang.

Trenutno Kruševo i Brotnjo ima po 59 bodova, a samo je pitanje da li će Brotnjo biti prvoplasirani te imati 'povlašteno' mjesto u doigravanju kao prvak, ili će u borbi za viši rang sa druge pozicije.

Oglasi

Posebno je zanimljiva situacija u Drugoj ligi Sjever.

Naime, jedini klub ispunjava uslove za viši rang je FK Radnički Lukavac.

Radnički mora završiti među prvih pet timova, a trenutno je na trećem mjestu sa 54 osvojena boda.

U posljednjem kolu gostuje kod Svatovca koji je drugoplasirani, dok Bosna Kalesija, Mladost Kikači i Napredak Matići imaju po 52 boda.

Potražite više informacija na temu Druga liga Federacije BiH - Zapad:

Ukoliko navedena tri tima slave, a Radnički izgubi, grupa Sjever neće imati predstavnika u odigravanju.

U tom slučaju doigravanje bi igrao petnaestoplasirani tim Prve lige Federacije BiH. Trenutno je to FK Rudar Kakanj, ali sve će biti jasnije nakon utakmica u nedjelju.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti