Dojučerašnji kapiten Viteza Josip Šantić u Pro Patrii

Saznaje SportSport.ba

Dojučerašnji kapiten Viteza Josip Šantić u Pro Patrii

Samir Mlaćo

Josip Šantić, dojučerašnji kapiten NK Vitez novi je član italijanskoj trećeligaša Pro Patria 1919, saznaje SportSport.ba.

Ovaj 22-godišnjak ponikao je u Vitezu, a u Premijer ligi naše zemlje odigrao je 55 utakmica i upisao dva pogotka, dok je u Prvoj ligi Federacije  ubilježio  26 nastupa uz jedan pogodak.

Šantić je postao kapiten Vitežana nakon odlaska u mirovinu Mladena Jurčevića, a saradnju sa timom iz Italije dogovorio je na dvije godine, što je za naš portal potvrdio i njegov zastupnik Josip Kupreškić.

Kupreškić nam je otkrio da će Šantić naredne sedmice putovati na liječnički pregled i zvanično potpisati ugovor.

Odlaskom ovog sjajnog mladog fudbalera sigurno je da će tim iz Viteza biti dodatno oslabljen, te će biti zanimljivo kako će izgledati igre ovog tima u novoj sezoni Premijer lige. 

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Pored Šantića Pro Patriu su do sada pojačali i Donato Disabato iz Pro Vercellia te  Matteo Arrigoni iz Caronnesea.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi