Dok je Grčka igrala, Mitroglou završavao veliki transfer

Potpisao za Marseille

Dok je Grčka igrala, Mitroglou završavao veliki transfer

Naš rival iz grupe H kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo Grčka sinoć nije uspjela postići nijedan pogodak u duelu sa Estonijom na domaćem terenu (0:0), ali vjerovatno bi bilo drugačije da je u napadu zaigrao Kostas Mitroglou.

Dok je trajala utakmica u Atini, najbolji grčki napadač je bio u Francuskoj gdje je završavao svoj transfer u Olympique Marseille s kojim je potpisao četverogodišnji ugovor.

Mitroglou u Francusku stiže nakon sjajne sezone u Benfici, za koju je postigao 27 golova na 43 utakmice, a finansijski detalji ugovora sa Marseilleom nisu poznati.

Ovaj 29-godišnji napadač je u proteklih nekoliko godina promijenio dosta klubova, a jedno vrijeme je nastupao i za Fulham. Uz Benficu, Mitroglou je najbolje partije u karijeri pružao u Olympiakosu, za koji je postigao 81 gol na 183 utakmice.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi