Dok je Zaha igrao za reprezentaciju, na adresu Palacea stigla ponuda!

Fudbaler Crystal Palacea pogodio u pobjedi Obale Slonovače

Dok je Zaha igrao za reprezentaciju, na adresu Palacea stigla ponuda!

Obala Slonovače je sa 4:1 razbila Namibiju u trećem kolu Grupe D Afričkog kupa nacija.

Tako je ova selekcija potvrdila plasman u nokaut fazu kontinentalnog prvenstva Afrike, a svoj doprinos današnjoj pobjedi dao je i Wilfried Zaha.

Sjajni krilni napadač Crystal Palacea je, naime, na asistenciju Kessieja, u 84. minuti postigao treći gol svoje selekcije.

Dok je Zaha igrao protiv Namibije, britanski mediji su prenijeli vijesti o prvoj zvaničnoj ponudi Arsenala za njegov transfer.

Navodno je Arsenal Palaceu uputio ponudu od 40 miliona funti za usluge 26-godišnjeg ofanzivca.

Ipak, u Palaceu nisu ovu poudu uzeli za ozbiljno jer za Zahu žele duplo više.

Ovo je, međutim, tek prva ponuda Arsenala kojom su Topnici željeli "ispitati situaciju", a očekuje se da bi na Emiratesu mogli u posao uključiti i nekoliko igrača kako bi "nagovorili" Palace na transfer.

Sa druge strane Palace sigurno neće pristati na drastično sniženje cijene.

Palace je dobro napunio klupsku kasu prodajom Wan-Bissake Manchester Unitedu, dok bi su slučaju prodaje Zahe upravo Crvenim đavolima morali ustupiti dio naknade - što je dogovoreno prilikom transfera reprezentativca Obale Slonovače sa Old Trafforda na Salhurst Park.

Treba dodati da su se danas pojavile informacije da bi Arsenal mogao pokušati osigurati i potpis Yacinea Brahimiija, kojem je danas istekao ugovor sa Portom.

Brahimi igra na poziciji lijevog krila, dok je Zahi draži dio terena uz desnu aut liniju...

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi