Dok ostali kriju taktike Arsenal i Koln čine nešto neviđeno
Foto: EPA

Pred međusobni duel razmjenjuju video snimke

Dok ostali kriju taktike Arsenal i Koln čine nešto neviđeno

Arsenal i Koln očekuju dva međusobna susreta u okviru Lige Evrope, pošto se, zajedno s Crvenom Zvezdom i BATE-om, nalaze u grupi H ovog takmičenja. A čelnici engleskog i njemačkog kluba su se odlučili na nesvakidašnji, a možda i nezapamćen, potez.

Naime, od kada je fudbala, pogotovo onog međunarodnog, klubovi pokušavaju, što je moguće više, sakriti svoje taktike od budućih protivnika. 

U pripremanju taktike za utakmice veliku važnost igraju i video snimci utakmica protivnika. U prošlosti se mnogim ekipama znalo dešavati da ne mogu pronaći snimke ekipe protiv koje će igrati, pa se zbog toga nisu mogli adekvatno pripremiti za utakmicu.

Međutim čelnici Arsenala i Kolna su, očigledno, zaključili da je u današnjem dobu Internet "prepun" snimaka utakmica svih svjetskih ekipa, pa su odlučili međusobno razmijeniti video snimke svojih utakmica.

Dakle, Arsenal i Koln su učinili "nezamislivo", odlučili su olakšati jedni drugima skautiranje i "špijuniranje".

Kako prenosi njemački Bild, trener Kolna Manfred Schmid se sastao s predstavnicima Arsenala zaduženima za video analizu protivnika, te su, prema njegovim riječima, "imali ugodan razgovor."

"Razmijenili smo ideje, a u narednim danima ćemo dobiti Arsenalove video snimke utakmica i detalja koji nas zanimaju. I mi ćemo njima poslati naše", izjavio je Schmid za Bild, pa dodao:

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

"Svejedno ćemo ići gledati njihove utakmice na stadionu, ali kada su snimci u pitanju već smo uputili zahtjeve šta želimo dobiti jedni od drugih...Danas ne možete spriječiti protivnika da dobije video snimke o nekom klubu. Zbog toga smo odlučili pojednostaviti pripremu utakmica za obje ekipe."

Prvi međusobni duel Arsenala i Kolna u okviru Lige Evrope je na rasporedu 14. septembra.

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti