Dok se Sarajevo muči Tanove "Plave ptice" melju sve pred sobom

Cardiff u fantastičnoj seriji i nadomak Premier lige

Dok se Sarajevo muči Tanove "Plave ptice" melju sve pred sobom

Fudbaleri Sarajeva su proteklog vikenda na svom terenu minimalno slavili nad Krupom u trećem kolu Lige za prvaka. Nisu izabranici Husrefa Musemića oduševili igrom ni ovaj put, ali je majstorija Velkoskog bila dovoljna za prvu pobjedu na Koševu u 2018. godini.

Može se reći da ni ova sezona nije ispunila očekivanja navijača Sarajeva, jer se nijhov klub trenutno nalazi na četvrtom mjestu na tabeli, te će ekipi sa Koševa do kraja sezone biti potrebno i dosta sreće želi li narednog ljeta vidjeti Evropu.

Međutim, većinski vlasnik Sarajeva, Vincent Tan, trenutno ima puno razloga za zadovoljstvo. Naime, njegov drugi klub, Cardiff, trenutno "melje" sve pred sobom u Championshipu, te je vrlo blizu direktnom plasmanu u Premier ligu.

Cardiff je, naime, proteklog petka golovima Zahorea, Mendez-Lainga i sjajnog beka Calluma Petersona sa 3:1 savladao Burton i došao još biliže direktno plasmanu u Premier ligu. Popularne Plave ptice se, tako, trenutno nalaze na drugoj poziciji (prve dvije ekipe idu direktno u PL) u Championshipu sa 79 osvojenih bodova, šest manje i utakmicu manje u odnosu na prvoplasirani Wolverhampton.

Također, Cardiff ima i utakmicu manje od trećeplasiranog Fulhama, najvrijednijeg tima Championshipa (107 miliona eura), koji je do sada prikupio 72 boda.

Ekipi koju sa klupe predvodi Neil Warnock je pobjeda nad Burtonom bila osma uzastopna, a sada se već može reći da je Cardiff na pragu plasmana u Premier ligu. Priliku za devetu pobjedu u nizu Cardiff će imati već večeras pošto gostuje kod Sheffield Uniteda.

Ukoliko u utakmci 39. kola protiv Sheffileda Cardiff zaista i upiše trijumf, imaće devet bodova viška u odnosu na Fulham, sedam utakmica do kraja sezone, a s obzirom na trenutno furmu Plavih ptica ova zaliha bi mogla biti sasvim dovoljna da Warnockovi izabranici sačuvaju drugu poziciju.

Ipak, večeraš će imati težak zadatak, s obzirom da gostuju kod "tvrde" ekipe Sheffiled Uniteda koju bi pobjede protiv Cardiffa vratila na poziciju koja vodi u doigravanje za ulazak u Premier ligu.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

korisnicko ime
Ovaj ''novinar'' ima ivicin sindrom
5 5
ratip irats
Vama bi bilo drago da se i oni muče... Jesu plavi, ali su Tanovi...
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi