Dok se SEHA šprda sa bh. rukometom, Savez šuti

A, najavljivani su bolji dani...

Dok se SEHA šprda sa bh. rukometom, Savez šuti

O. Lekić

Kada je početkom juna oformljen novi Rukometni savez Bosne i Hercegovine, njegovi novi čelnici su pompezno najavljivali bolje dane. Ali, ako je suditi po svemu do sada viđenom, preciznije neviđenom, čini se da je u pitanju 'šuplja priča'.

Zaista je neshvatljivo i nevjerovatno ponašanje čelnika Saveza koji uopšte nisu reagovali na odluku SEHA lige koja je bh. prvaka Borac iz Banjaluke uskratila za učešće u ovom takmičenju.

Direktor SEHA lige Siniša Ostojić rekao je da RK Borac nije ispunio uslove, a kao glavni razlog je navedeno to da naš klub nije mogao garantovati da može obezbijediti prenose u HD rezoluciji što je pomalo i smiješno. Osim toga, Ostojić je poručio da je SEHa u proteklim godinama imala problema sa klubovima iz naše zemlje, te da je Srbija marketinški mnogo zanimljivije tržište. Epilog svega je pozivanje dva kluba iz Srbije Vojvodine i Dinama iz Pančeva, koji će igrati SEHA-u u sezoni 2017/2018.

U Borcu se ne predaju i svakodnevnim obavještenjima za javnost traže svoju pravdu. Između ostalog, u jučerašnjem saopštenju kluba iz Banjaluke navedeno je da bi bilo bolje da "rukovodstvo SEHA Gazprom lige jasno kaže da je uzrok novonastale situacije uticaj pojedinaca iz Rukometnog saveza Srbije kako bi se, na štetu Bosne i Hercegovine, u narednoj takmičarskoj sezoni našle dvije ekipe iz Srbije".

Ali, u Borcu se ne mogu sami boriti sa moćnom SEHA-om. Dok se u bh. prvaku trude, RS BiH se ne oglašava pa tako na zvaničnoj stranici našeg Saveza nema ni slova o tome da je naš trenutno najjači rukometni klub i nekadašnji prvak Evrope nepravedno izostavljen iz ovog takmičenja, a ne treba zaboraviti da je RSBiH zajedno sa tadašnjim rukovodstvom Bosne bio pokretač ovog takmičenja prije šest godina.

Jesu li najave o boljim danima bh. rukometa bile samo bacanje prašine u oči bh. javnosti saznat ćemo uskoro. Ali, prema ovome što možemo zaključiti do sada, bolji dani će biti samo još jedna lijepo najavljena, ali nikad realizovana priča.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi