Dok su Topnici bili u zraku, Tottenham ukrao već dogovoreno pojačanje

Pijetlovi poslali ponudu koja se ne odbija

Dok su Topnici bili u zraku, Tottenham ukrao već dogovoreno pojačanje

Čini se da je Tottenham uspio pobijediti gradske rivale i osigurati potpis defanzivca St. Etiennea Williama Salibe, nakon što je uputio bolju ponudu od Arsenala.

Očekivalo se da će Arsenal realizovati transfer 18-godišnjeg Salibe pošto su izvještaji u Francuskoj govorili da je on dogovorio lične uslove sa Topnicima.

Sve je išlo po planu za Topnike i Emeryja koji se spremao dočekati svoje drugo pojačanje ovog ljeta (nakon Gabriela Martinellija). Ipak, sada se čini da je Tottenham "ukrao" Salibu.

Novinar RMC-a Mohamed Bouhafsi tvrdi da je Tottenham jako blizu realizacije transfera Williama Salibe nakon što je St. Etienneu poslao puno bogatiju ponudu od one Arsenalove.

Navodno je Tottenham ponudio cifru od 30 miliona eura, u koju nisu uračunati bonusi, što je čak i više od onoga što je St. Etienne do sada tražio za svog igrača.

Međutim, nije samo novac presudio u Tottenhamovoj "transfer pobjedi", već i tajming.

Novinar Telegrapha Sean Dean saopštava da je Tottenhamova ponuda stigla na adresu St. Etiennea u momentima kada su se čelnici Arsenala i svi koji su radili na Salibinom transferu nalazili na letu za SAD, gdje će Topnici boraviti na predesezonskoj turneji.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Dok su čelnici Arsenala bili bespomoćni "u zraku", Tottenham je uspio ukrasti transfer i, navodno, postići dogovor sa St. Etienneom.

Vijesti o propalom poslu Arsenala stižu samo par dana nakon što je kapiten Laurent Koscielny odbio putovati u SAD jer želi natjerati Topnike da dozvole njegov povratak u Francusku i transfer u Boredeaux.

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi