Dok svi gledaju Pepea, Manchester City "zagrizao" za njegovog saigrača

Mnogo je talenta u Lilleu

Dok svi gledaju Pepea, Manchester City "zagrizao" za njegovog saigrača

Lille igra sjajno ove sezone. I dalje drži drugo poziciju u Ligue 1 i mogao bi naredne sezone zaigrati u Ligi prvaka.

Vjerovatno najveće zasluge za sjajne rezultate Lillea u ovoj sezoni idu na račun sjajnog krilnog napadača Nicolasa Pepea koji se već odavno nalazi na meti mnogih evropskih, ali prije svega engleskih velikana.

Ipak, ima u Lilleu još "dragulja". Jedan od njih je i mladi "zadnji vezni", Boubakary Soumare.

Ako je suditi prema posljednjim špekulacijama i za ovog 20-godišnjeg fudbalera Lillea su zainteresovani engelski premierligaši.

Navodno se mladi veznjak nalazi na meti Manchester Cityja, ali i Evertona.

Ipak, treba napomenuti da Lille želi zadržati mladog Soumarea i ovog ljeta, a on je sam u januaru odbio mogućnost transfera u Newcastle i Watford.

Prema Transfermarktu vrijednost Boubakaryja Soumarea je pet miliona eura, ali je sigurno da bi Lille, u slučaju da ga pristane prodati, tražio puno više.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Soumare je u Lille stigao na ljeto 2017. godine iz omladinskog pogona Paris Saint-Germaina, a sa svojim klubom ima važeći ugovor do ljeta 2020.

Ove sezone je odigrao 18 utakmica za Lille u svim takmičenjima.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi