Dokić: Bili smo bolji tokom cijelog meča

Strateg RK Derventa nakon plasmana u polufinale

Dokić: Bili smo bolji tokom cijelog meča

D. Vejo

Rukometaši Dervente plasirali su se u polufinale Kupa Republike Srpske nakon što su sinoć na svom parketu savladali ekipu banjalučkog Borca rezultatom 24:20.

Navedeni rezultat nije za čuđenje, s obzirom da su Dervenćani od samog starta Premijer lige BiH svima jasno do znanja dali kakve su im namjere.

Zadovoljan igrom svojih izabranika bio je i sam strateg domaće ekipe na sinoćnjem meču.

"Dominirali smo tokom cijele utakmice u svim fazama i elementima igre. Prikaznali smo raznovrsniju igru od Borca, te smo imali kvalitetniju odbranu nego protivnik. Rezultat nije iznenađujući, bili smo raspoloženiji ali i bolji", kazao je za banjalučke medije trener Dervente, Zoran Dokić.

Derventa se ovim trijumfom revanširala Borcu za poraz u posljednjem kolu jesenjeg dijela najelitnijeg takmičenja u državi.

U polufinalu takmičenja su još Sloga i Slavija, te će četvrta ekipa biti poznata nakon duela Prijedor - Mladost

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi