Đoko Šalić potpisao za Spars
Đoko Šalić

Mladi košarkaši

Đoko Šalić potpisao za Spars

M. Skaka

Talentovani mladi košarkaš Đoko Šalić (1995, 205 cm) prešao je u KK Spars iz Sarajeva. I ako je bilo ponuda klubova sa zvučnijim imenima, Šalićev klub i njegovi roditelji odlučili su da Đoko karijeru treba nastaviti u Sparsima.

"Radi se o mladom ambicioznom klubu, koji ima najbolje uslove za rad u BiH. Procjenili smo da je to odlična sredina za dalji napredak Šalića.", izjavila je Dragana Jovanović, Predsjednica KK Budućnost iz Bijeljine. "Šalić Đoko u naš klub stigao je prije tačno 2,5 godine, kao potpuni anonimus. Za proteklo vrjeme uspio je mnogo da napreduje, zahvaljujući isključivo svom radu. Uspio je da probudi interesovanje mnogih klubova iz BiH, Srbije, Italije i Španije. Ovom prilikom mu se zahvaljujemo za sve što je uradio za naš klub u protekle 2,5 godine. Želimo mu da u novom klubu još napreduje i napravi odličnu karijeru." dodala je Jovanović.

"Veoma smo zadovoljni što je uprava KK Budućnost odlučila, da je naš klub najbolje rješenje za daljni napredatak mladog Šalića. Mi se trudimo da svaki dan naš klub napreduje po jednu stepenicu, a današnji dan će sigurno biti jedan od važnijih datuma u našem klubu. Za veoma kratko vrijeme smo uspjeli stvoriti najbolje uslove za rad kao i okupiti najbolji stručni kadar u BiH. Mi ćemo i u narednom periodu dovoditi najbolju i najtalentovaniju djecu iz cijele BiH u naš klub, kako bi im omogućili da rade i napreduju u uslovima u kojim rade najperspektivniji njihovi vršnjaci u Europi.",  rekao je Nermin Selimović, generalni sekretar KK Spars.

Mladi Šalić će se priključiti Sparsima 21. januara kada se juniorska i kadetska ekipa KK Spars vraća sa košarkaške turneje iz Poljske, gdje će biti gosti jedne od vodećih Košarkaških Akademija u Europi, KK Polonia 2011, a gdje će igrati i protiv kadetske reprezentacije Poljske.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti