Doktor Fenerbahčea pojasnio situaciju sa okom Van Persiea

Demantovao navode pojedinih medija

Doktor Fenerbahčea pojasnio situaciju sa okom Van Persiea

Holandski napadač Robin van Persie doživio je danas jednu od najružnijih povreda u karijeri.

On je na gostujućoj utakmici svog tima protiv Akhisar Belediyjea teren morao napustiti u 39. minuti i to zbog veoma teške povrede oka.

Pojedini mediji išli su tako daleko pa su objavili da je Van Persie izgubio oko, ali to nije istina.

Doktor Fenerbahčea oglasio se nakon meča i pojasnio je da stvari nisu toliko loše kako su izgledale u prvi mah.

"Van Persie je dobio udarac u predijelu oka te je bilo mnogo krvarenja u kapcima. Nakon intervencije hitne pomoći imamo nove informacije. Mogu reći da je stanje dobro. Hitna intervencija spriječila je mnogo gore stvari", rekao je doktor Burak Kunduracioglu.

Van Persie se nakon intervencije hitne pomoći čak i vratio na stadion kako bi ispratio kraj utakmice, a pojavila se i fotografija njegovog oka nakon povrede.

Treba reći i to da je Fenerbahčea slavio u ovom meču sa 3:1, a da je Van Persie postigao prvi gol.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije