Dolamić pred derbi: Nemamo rezultatskog pritiska, susret dočekujemo u pozitivnoj atmosferi
Dolamić u društvu nekadašnjeg bh. reprezentativca Elvira Rahimića

Da li pada lider?

Dolamić pred derbi: Nemamo rezultatskog pritiska, susret dočekujemo u pozitivnoj atmosferi

S. Mlaćo

Derbi susret 7. kola Druge lige Centar igra se u nedjelju, a snage će odmjeriti Pobjeda i Borac iz Jelaha.

Radi se o duelu trećeplasirane i prvoplasirane, te je očekivati otvoren i zanimljiv meč.

Mladi trener domaćeg tima Nedim Dolamić zadovoljan je dosadašnjim igrama svog tima.

"Mogu biti zadovoljan, rezultati nam idu na ruku, imali smo težak raspored, no uspješno smo sve apsolvirali", ističe Dolamić.

U nedjelju očekuje kvalitetnu predstavu.

"Derbi dočekujemo u jednoj dobroj atmosferi. Ipak, derbi je derbi, a Borac je realno favorit. Imaju dobrog trenera, mog kolegu Damira Sirovicu od kojeg sam učio i vjerujem da će to biti dosta borbena utakmica. Šansu svog tima vidim u toj pozitivnoj atmosferi, ali i u tome što mi nemamo rezultatskog pritiska, idemo iz utakmice u utakmicu, a cilj nam je opstanak u ligi", dodao je mladi stručnjak, trenerska budućnost naše zemlje.

Četiri godine je radio u Omladinskom pogonu NK TOŠK, pa se odlučio na seniorski izazov. Zbog toga je zahvalan čelnicima Pobjede.

Potražite više informacija na temu Druga liga Federacije BiH - Centar:

"Novo iskustvo za mene. Nakon četiri godine u Omladinskom pogonu, odlučio sam se za ovaj izazov i hvala predsjedniku mog sadašnjeg kluba. Puno sam do sada naučio, ali naravno želim još i nadam se najboljem", dodao je šef struke NK Pobjeda Tešanjka Nedim Dolamić u razgovoru za SportSport.ba.

Meč između Pobjede i Borca igra se u nedjelju sa početkom u 15:30 sati.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi