Dolazak Guardiole donosi promjene na Etihadu
FOTO: EPA

Slijedi rasprodaja igrača

Dolazak Guardiole donosi promjene na Etihadu

Manchester City će u narednu sezonu ući sa novim trenerom, ali i sa znatnom izmijenjenim igračkim rosterom.

Tim sa Etihada želi u ljetnom prijelaznom roku prodati veliki broj fudbalera kako bi se posvetio razvoju mladih, pa se tako očekuje da će Guardiola uz nekoliko kvalitetnih pojačanja u prvi tim uvesti nekoliko igrača iz akademije Manchester Cityja. 

To je u razgovoru za klupsku televiziju potvrdio i predsjednik Khaldoon Al Mubarak. 

"Moramo da održimo ravnotežu između onoga što smo do sada izgradilili i budućnosti. Moramo imati ravnotežu između mladih i iskusnih igrača, a sve to je u rukama Pepa Guardiole. On ima poseban način rada i želi da njegova ekipa igra na poseban način. Određeni igrači, koji se uklapaju, će doći u klub, a ima i igrača čije je vrijeme da odu. Bit će promjena na ljeto. Uložit ćemo sredstva kao što smo uvijek ulagali u ekipu", kazao je Al Mubarak, dodavši:

"Ove godine četiri naše mlade selekcije su osvojile titule. Konkurentni smo u svim mladim selekcijama i mislim da će Pep uživati u tome. Željeli bismo da u prvom timu imamo maksimalan broj igrača iz naše fudbalske akademije", dodao je predsjednik Manchester Cityja. 

Potražite više informacija na temu Premier league:

Vrijedi podsjetiti da Guardiola na kormilo Manchester Cityja dolazi nakon epizode u Bayernu, a prvi fudbaler kojeg je doveo je Ilkay Gundogan. 

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi