Press konferencija nakon utakmice

Doll: Nedostajalo nam je srce; Odović: Položili smo ispit!

Željezničar je večeras na Koševu savladao Ferencvaroš rezultatom 2:0, a nakon utakmice su na press konferenciji govorili treneri oba tima.

Prisutnim se prvo obratio trener Thomas Doll, koji je istakao da je njegov tim večeras imao mnogo problema.

"Želio bih čestitati pobjedničkom timu. Nismo uspjeli postići niti jedan pogodak u dvije utakmice, a vjerujem da smo ovaj duel izgubili u prvoj utakmici. Najveći problem u večerašnjoj utakmici bila je naša ofanzivna linija. Naši igrači su igrali bez srca, morala i borbenosti".

"Ovaj pristup je možda dovoljan za mađarsku ligu, ali je ovo je ipak evropska utakmica. Atmosfera je bila odlična, publika odlčna, a to u znali iskoristiti domaći fudbaleri".

"Znalo nam se desiti da kružimo oko njihovog šesnaesterca, ali nismo znali iskoristiti soje prilike. Problem je kada se sakrivate u duelu. Ponavljam, ovo je ipak jedna međunarodna utakmica. Mi smo željeli predstaviti mađarski fudbal u jednom lijepom svjetlu, ali nismo uspjeli".

Šef stručnog štaba Milomir Odović bio je prezadovoljan zbog velikog uspjeha njegovog tima, sa kojim je pobijedio u sve četiri ovosezonske evropske utakmice.

"Mogu se složiti s ovim što je rečeno. Naša ekipa je položila jedan veliki ispit protiv zaista kvalitetnog protivnika, i ovo je za njih eliko iskustvo. Znao sam da će Ferencvaroš biti opasan i na našem terenu, ali mi u napadu imamo igrače koji znaju iskoristiti svoje šanse".

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

"Treba istaći i ovu fenomenalnu publiku, ali želim pohvaliti naše posebno mlade igrače i već se može reći da je ovo jedna veoma kvalitetna i uspješna generacija".

"Vjerujte mi, nemam pojma! Kada prenoćimo, pa ćemo razmišljati o Borcu. Sada smo presretni jer smo na najbolji mogući način prezentovali Želju i naš domaći fudbal".

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti