Domaći bez premca u Cvajti, gol Branimira Bajića

2. Bundesliga

Domaći bez premca u Cvajti, gol Branimira Bajića

Midhat Šljivak

Tri susreta Druge njemačke Bundeslige odigrana su večeras, a u sva tri duela domaći fudbaleri su izašli kao pobjednici.

Union Berlin je na svom terenu ugostio St. Pauli, te su slavili pobjedu rezultatom 4:2. Simon Terodde je u 20. minuti donio prednost domaćoj ekipi, da bi u 37. minuti Marius Ebbers izjednačio rezultat na 1:1. Ipak, do kraja poluvremena Union je stigao do vodstva. Torsten Mattuschka je pogodio u 42. minuti za 2:1.

U nastavku je St. Pauli igrao nešto bolje. Do zasluženog izjednačenja su stigli u 76. minuti kada prekrasnim golom Sebastian Schachten poravnava rezultat na 2:2. Do trećeg boda je Union stigao u 81. minuti kada Adam Nemec pogađa za 3:2, da bi Terodde u 84. minuti postavio konačan rezultat od 4:2

Duisburg je na svom terenu savladao Cottbus sa 2:1. Vodeći gol u ovom susretu je postigao Ranisav Jovanović u 37. minuti susreta, a na 2:0 povećao je bivši bh. reprezentativac Branimir Bajić iz penala u 80. minuti susreta. Rivić je u 87. minuti postavio konačnih 2:1.

Pobjedu  je upisao Pederborn nad FSV Frankfurtom 3:0, a strijelac gola za vodstvo domaćih bio je Meha iz penala u 21. minuti. Rezultat je na 2:0 povisio Gorlitz autogolom u 84. minuti, a konačan rezultat od 3:0 postavio je Bertels u 90. minuti.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.