Domaći remi Bochuma, Zahirovićev klub bez poraza

2. Bundesliga, 7. kolo

Domaći remi Bochuma, Zahirovićev klub bez poraza

Bochum se prošle sezone dosta mučio, a mnogo više nervirao svoje navijače. Ipak, ako je suditi po početku novog izdanja 2. Bundeslige ove sezone neće biti tako.

Izabranici Petera Neururera ove sezone igraju kao preporođeni, ali u derbiju 7. kola nisu uspjeli savladati sastav Fortune Düsseldorf na domaćem terenu.

Iako su već u 14. minuti utakmice poveli golom Michaela Gregoritscha igrači Bochuma isto su uspjeli čuvati sve do 67. minute. Joel Pohjanpalo je svojim pogotkom postavio konačnih 1:1 u susretu odigranom na Rewirpower-Stadionu pred 24.466 gledalaca.

Bio je ovo četvrti ovosezonski remi za klub nekadašnjeg reprezentativca Bosne i Hercegovine Adnana Zahirovića, koji je ovaj meč posmatrao s klupe za rezervne igrače. 

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Pored četiri remija Bochum ima i tri pobjede, te je uz Ingolstadt jedina ekipa bez poraza u dosadašnjih sedam kola popularne Cvajte, a nalaze se na šestom mjestu.

2. Bundesliga, 7. kolo:
Bochum - Fortuna Düsseldorf (Gregoritsch 14. / Pohjanpalo 67.)

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.