Domaći remi Zorye, Šunjiću devedeset minuta

Ukrajinska Premier liga

Domaći remi Zorye, Šunjiću devedeset minuta

Zorya, klub našeg reprezentativca Tonija Šunjića remizirao je danas na domaćem terenu u duelu protiv favorizovanog Metalista, iako je nakon svega osamnaest minuta imao prednost od dva gola.

U 13. i 18. minutu mrežu Metalista tresao je razigrani Kamenyuka, ali je Metalist u nastavku zaigrao bolje i došao do poravnanja rezultata. Prvo je za smanjenje u 36. minutu precizan bio Blanco, da bi konačnih 2:2 u 69. postavio Cristaldo. Toni Šunjić igrao je svih devedeset minuta u domaćem timu.

U prethodna dva meča ukrajinske Premier lige Arsenal iz Kyeva kod kuće je remizirao sa Vorsklom (1:1), baš kao i Hoverla sa Metalurhom iz Zaporizhya. Metalurh je poveo preko Shevchuka u 15. minutu, a konačnih 1:1 postavio je Le Tallec iz penala u 55. minutu.

I u meču Arsenala i Vorskle vodili su gosti, a strijelac je u 15. minutu bio Dedechko. Konačnih 1:1 postavio je Arzhanov.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.