Domaći trijumf Jihlave, Harba igrao 90 minuta

Češka Gambrinus liga

Domaći trijumf Jihlave, Harba igrao 90 minuta

Duel dvaju timova iz sredine tabale češke Gambrinus lige, Jihlave i Slovačkog pripao je domaćem timu, a rezultat je nakon devedeset minuta igre glasio 2:1. 

Jihlava je u vodstvo došla u 36. minutu utakmice pogotkom Mareka. Svega tri minuta kasnije vodstvo je uduplano, a strijelac je ovog puta bio Tlusty.

Gosti se u život vraćaju dvadeset minuta prije kraja, rezultat je smanjio Valenta, ali Slovačko do kraja utrakmice nije smogao snage za nešto više, pa se rezultat do kraja nije mijenjao.

Haris Harba igrao je svih devedeset minuta u pobjedničkom timu. Jihlava je trenutno desetoplasirani tim na tabeli Gambrinus lige sa 15 bodova, dok je Slovačko osmoplasirani tim sa četiri boda više.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.