Domaći trijumf Korone, Jovanović igrao 90 minuta

Poljska Ekstraklasa

Domaći trijumf Korone, Jovanović igrao 90 minuta

Derbi donjeg dijela tabele poljske Ekstraklase danas su u 21. kolu igrali Korona Kielce i predposljednji tim na tabeli Podbeskidzie.

Konačan rezultat nakon devedeset minuta igre glasio je 2:1 u korist favorizovanog domaćina. Nakon prvog dijela u kojemu su mreže mirovale, pogotci su uslijedili u nastavku.

Vodstvo Koroni donio je Korzym u 54. minutu. Samo minut kasnije gosti su izjednačili, a strijelac je bio Pawela. Ipak Korona u nastavku ubacuje u brzinu više i dolazi do pobjedonosnog gola, sopstvenu mrežu pogodio je tragičar Pawela.

Vlastimir Jovanović u pobjedničkom timu je odigrao svih devedeset minuta.

Korona je jedanaesta na tabeli ekstraklase sa 26 bodova, dok je Podbeskidzie predposljednji sa 17 bodova, dva više od fenjeraša Widjew Lodza.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.