Domaćin siguran protiv Čilea na otvaranju

SP za rukometaše u Švedskoj

Domaćin siguran protiv Čilea na otvaranju

Edmir Škorić

Pobjedom domaćina Švedske nad Čileom (28:18) danas je startalo 22. Svjetsko rukometno prvenstvo.

Riječ je o prvoj utakmici grupe D koja je odigrana u Goteborgu. Nekako je bila očekivana pobjeda Šveđana, no Čileanci su uspjeli na otvaranju utakmice povesti sa 4:2.

Ipak, domaćini su dobrom serijom uspjeli do odmora doći do sedam poena razlike (15:8), te je već tada bilo jasno kome idu bodovi na konto.

Kim Ekdahl du Rietz postigao je šest pogodaka, te je najbolji strijelac momčadi. Osim njega, kod Šveđana su se istakli Fredrik Petersen i Oscar Carlen sa po pet postignutih golova. Čileance je predvodio Elir Feuchtmann Perez sa četiri pogotka.

Svjetsko prvenstvo rukometaša, 1. kolo:

Grupa D:
Švedska- Čile 28-18

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.