Domenech ne traži zamjenu za Diarru

Domenech ne traži zamjenu za Diarru

Edmir Škorić

Francuski selektor Raymond Domenech odlučio je ne tražiti zamjenu za povrijeđenog Lassana Diarru, tvrdeći kako ima 23 "gladna" reprezetnativca uoči SP-a.

Lassana Diarra, veznjak madridskog Reala, zbog problema sa probavom neće putovati na mundijal u Južnoafričku Republiku. Bez Diarre, reprezentacija Francuske ima 23 igrača u kampu u Tignesu na francuskim Alpama, a upravo toliko ih selektor Domenech može povesti na jug Afrike.

"Razmišljali smo dugo o tome da pozovemo zamjenu za Diarru. Međutim, imamo povjerenja u 23 igrača koje ovdje imamo i koji su zaista 'gladni' Svjetskog prvenstva, što nam pokazuju iz dana u dan", kazao je Domenech.

Diarra je u Real Madrid prošlog januara stigao iz Portsmoutha, a u svojoj sezoni je još nosio dres Arsenala i Chelseaja.

Na poziciji Diarre Domenech ima Jeremy Toulalana, koji je u formi i koji je igrao u deset od ukupno 12 kvalifikacionih utakmica za "pijetlove".

Francuzi će svoju SP-avanturu započeti 11. juna u Cape Townu protiv selekcije Urugvaja, a sudeći po svemu, imamo spisak od 23 igrača koji će braniti boje ove zemlje na jugu Afrike.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.