Domercantov Unics očitao lekciju Žalgirisu

VTB liga

Domercantov Unics očitao lekciju Žalgirisu

Edmir Škorić

U šestom kolu VTB lige sastali su se favoriti Unics Kazan i Žalgiris. Ubjedljivu su pobjedu na kraju ostvarili košarkaši ruskog predstavnika.

Unics je na svom parketu deklasirao litvansku ekipu sa 79:52. Interesantno da su za vrijeme utakmice predsjednici  dvaju klubova, Evgeny Bogachev i Vladimir Romanov, sjedili zajedno. A Marko Popović, bivši igrač Unicsa koji sada igra za Žalgiris, nagrađen je aplauzima.

Domaćin je već u uvodu najavio dobru igru sa tricama Wilkinsona i bh. reprezentativca Henryja Domercanta. Žalgiris je uspio izjednačiti (11:11), a onda serija Rusa 10:0. Do odmora su domaći imali vodstvo 37:24.

Kazanci su i u trećoj dionici imali prednost i do 20 poena, a u zadnjih deset i 30. Naraspoloženiji u pobjedničkom timu bio je Vladimir Veremeenko sa 18 koševa, koliko je ubacio i Lynn Greer , koji je uz to imao i 8 skokova te isto toliko asistencija. Na drugoj strani najbolji je bio Paulius Jankunas sa 14 koševa.

Domercant je za 35 minuta ubacio 9 koševa (3/6 šut za dva, 1/5 šut za tri) te je imao 5 skokova i 5 asistencija.

Unicsu je ovo bila peta pobjeda u šest utakmica i sada su drugoplasirani u A-grupi VTB lige. Vodeći je Khimky koji ima pet pobjeda iz pet utakmica.

VTB liga:

Unics Kazan - Žalgiris 79:52

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.