Dominacija prepoznata: Nurkić korača ka vrhu NBA drafta

NBA ekipe se otimaju za Nurkića

Dominacija prepoznata: Nurkić korača ka vrhu NBA drafta

Midhat Šljivak

Bh. centar Jusuf Nurkić zaludio je NBA skaute sjajnom igrom u ABA ligi i Eurocupu.

Čak osam NBA skauta je boravilo prethodnog vikenda u Kragujevcu, gdje je Cedevita bez većih problema razbila Radnički. 

Nurkić je u ovom susretu potpuno dominirao. Za svega 17 minuta na parketu je ubacio 16 poena uz 15 uhvaćenih lopti, pa su NBA skauti itekako imali šta da vide. 

Nakon posjete Kragujevcu, interes NBA timova za Nurkića je porastao. Trenutno se našem košarkašu predviđa izbor u prvoj rundi jednog od najjačih draftova u posljednjem desetljeću. 

Najviše interesa u ovom trenutku pokazuje ekipa Memphis Grizzliesa, ali pitanje je hoće li ekipa iz američke savezne države Tennessee uspjeti doći do Nurkića u sredini prve runde, jer naš košarkaš sve boljim igrama, lagano korača prema 10 najboljih pikova.

Draft Express, portal koji je specijaliziran za NBA draft, trenutno Nurkića vidi kao 14. pik, no s obzirom na veliki interes neće biti iznenađenje ako bh. igrač bude među prvih 10 izbora. 

NBA draft 2014. godine je jedan od najjačih draftova ikad, a upoređuje se sa draftom iz 2003. godine kada su u NBA ligu stigli LeBron James, Carmelo Anthony, Dwyane Wade...

Jusuf Nurkićove sezone u ABA ligi za samo 16 minuta po utakmici bilježi gotovo 12 poena i šest skokova. U Eurocupu je u 15 odigranih utakmica ubacivao devet poena za 15 minuta na parketu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.