Dominick Kumbela presudio Unionu iz Berlina

Ekipa iz Braunschweiga zadržala čelnu pozciju

Dominick Kumbela presudio Unionu iz Berlina

U posljednjem susretu 19. kola njemačke 2. Bundeslige, lider prvenstava Eintracht iz Braunschweiga je na svom terenu dočekao berlinski Union i slavio 4:3.

Susret su bolje otvorili gosti i već nakon četiri minute igre došli do bodstva, strijelac je nakon asistencije Quiringa bio Adam Nemec. Nije se dugo čekalo na odgovor domaćina, a već u desetoj minuti rezultat je poravnao Dominick Kumbela. Nastavio je Eintracht sa napadima, ali se opet radovao gost, a za vodstvo je u 32. minuti opet pogodio Adam Nemec. Domaćin je do odlaska na odmor uspio poravnati rezultat, a iz jedanaesterca je precizan bio Dominick Kumbela.

 

Eintracht je u nastavak ušao sa željom da dođe do potpunog preokreta, a napadi su urodili plodom u 57. minuti kada je Kumbela kompletirao svoj hat-trick. U 75. minuti susreta domaćin je nakon gola Mirka Bolanda osigurao trijumf svoje ekipe. Union je uspio smanjiti u posljednjim trenucima preko Quiringa, ali je Eintracht slavio 4:3. 

 

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Njemačka 2. Bundesliga, 19 kolo:

Eintracht Braunschweig - Union Berlin 4:3 (Kumbela, 10, 43-p, 57, Boland 75/Nemec 4, 32, Quiring 90)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.